joi, 8 februarie 2007

Acasa.ro pariaza pe video sharing

Vodanet a anuntat astazi lansarea sectiunii video a portalului Acasa.ro., mizand pe o audienta potentiala de peste 400 de mii de vizitatori pe saptamana.

Cu acest canal, Vodanet urmeaza unul dintre cele mai importante trend-uri online ale momentului - video sharing-ul. Transformat de YouTube in fenomen media si de socializare online, video sharing-ul este o miza pe care au pariat toti marii jucatori online international: Yahoo, Google, MSN, AOL.

Pe langa componenta de divertisment, canalul video de pe acasa.ro se pozitioneaza si ca un serviciu "permite masurarea impactului reclamelor asupra consumatorilor prin monitorizarea constanta a reactiilor acestora, opiniile si comentariile postate de acestia pe site oferind feedback in timp real", se arata in comunicat.

Orientarea spre advertising este foarte inspirata in conditiile in care viral marketing-ul si publicitatea on-demand este in crestere si la noi, insa trebuie sustinuta foarte clara in fata comunitatii de advertising si de o departajare de content-ul ce adesea este restrictionat fie de useri, fie de administratorii serviciului, fie de detinatorii de copyright.

“Anticipam o schimbare radicala in directia de dezvoltare a industriei de media in urmatorii cinci ani. Mediul online se impune ca un canal de advertising puternic si dinamic care tinde sa il integreze pe cel de tv. Accesibilitatea si viteza de interactiune sunt doar doua argumente care vin sa sustina aceasta transformare”, a declarat in comunicatul de presa Mirela Ciucur, Chief Internet Evangelist.

“Acasa video introduce un sistem de streaming si conversie scalabil care poate fi marit functie de impactul asupra audientei noastre astfel incat sa oferim o calitate neschimbata utilizatorilor indiferent de numarul acestora asigurand in acelas timp procesarea rapida a fisierelor.Totodata sistemul permite conversia unei game largi de fisiere video, de la cele pentru telefoanele mobile (3gp, mp4) pana la cele mai comune (avi, mov)”, precizeaza in comunicat Lucian Nicolescu, IT Coordinator.

Niciun comentariu: